En… werkt het?

Een tijd geleden ben ik weer eens een website begonnen. Daar had ik drie redenen voor. Maar heeft het ook geholpen?

Persoonlijk vond ik het vaak ‘zund’ als ik mijn onaffe schrijfsels op mijn computer terug las, terwijl ze echt een verstandig geluid hadden kunnen toevoegen aan de discussie. Soms had ik ze ingestuurd naar een krant, maar waren ze na een week wachten terzijde gelegd. Als ik ze gewoon had gepubliceerd op een website was ik van het gedoe met opinieredacties af en had ik een stok achter de deur om mijn stukken af te maken. Het perfectionistische bijpunten kon dan ook na publicatie nog, als dat al nodig zou zijn.

Een tweede reden om de website te beginnen was mijn wens om mij te verdedigen tegen roddel in de Kerk. Ik zou verkeerde ideeën hebben over ‘enige aspecten aangaande de katholieke moraal’. Daarom wilde ik laten zien wat ik in werkelijkheid dacht en mij open stellen voor een gesprek met de roddelaars.

Ten derde streelt het mijn ego als mensen mij complimenten geven over mijn stukken. Al vind ik het elke keer doodeng om iets te publiceren en zoek ik geen groot publiek. Dat mijn vrienden mijn stukken lezen vond ik mooi genoeg.

En… heeft het zo gewerkt? Ja, ja en nee. Mijn ego is meermaals gestreeld; dank daarvoor. Ook heb ik mijn zegje kunnen doen over moraal in de Kerk en heb daar gesprekken over gevoerd. Maar het blijft voor mij moeilijk om stukken klaar te vinden voor publicatie. De afgelopen maand heb ik heel wat geschreven, maar weinig gepubliceerd. Maar je zou eens moeten weten hoe die artikelen de discussie in samenleving en spiritualiteit zouden kunnen helpen…

(Voor mijn werk schrijf ik overigens ook het een en ander, maar dat heeft zijn eigen kanalen.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: